Färdigt utkast och ljudböcker

För drygt tre veckor sedan gav jag mig själv en deadline för första utkastet av thrillern som jag skrivit på. Idag skrev jag de sista orden i sista kapitlet.

anteckningsböcker

Det är en fantastisk känsla att färdigställa en roman, även om jag vet att första utkastet har sin betoning på ordet ”utkast”. Det är mycket arbete kvar innan det blir en bok.

Och kanske känns det lite extra speciellt eftersom jag har skrivit den här för hand. Det blev drygt 700 sidor eller två och en halv anteckningsbok. Transkriberat till Word är det bara lite drygt 200 sidor, men mina första utkast brukar vara av det lite kortare slaget. Jag vet att jag kommer att lägga till mer under redigeringsarbetet.

Att skriva för hand har varit både inspirerande och frustrerande. Framförallt har jag blivit medveten om hur mycket jag ändrar mig och vill peta in text på olika platser medan jag skriver. I början var det jobbigt. Jag hade nån tanke om att anteckningsböckerna skulle vara perfekta, att de skulle innehålla den oförvanskade historien från början till slut. Men allteftersom jag kom längre i processen övergav jag såna tankar och då blev det enklare. När jag väl kom in i anteckningsbok nummer två drog jag mig inte för att kryssa över text, rita pilar om att ett visst textsjok ska petas in tidigare eller senare.

Jag tror jag kommer att fortsätta skriva för hand. I alla fall när jag jobbar med första utkastet till en berättelse.

Ljudböcker

I veckan har jag också skrivit avtal med Saga Egmont om att ge ut två av mina tidigare utgivna noveller – Det svarta molnet och Detta levande offer – i ljudboksformat.

ljudboksavtal

 

Det svarta molnet gavs ut första gången i antologin ”Maskinblod 2” och var den första novell som jag fick utgiven. Det var något år efter att min debutroman ”Där ute i mörkret” kom ut, och jag skickade in novellen för att försöka få med den i ”Maskinblod”, men fick beskedet att även om den var bra så fanns det inte utrymmer kvar i den antologin, och kunde jag tänka mig att vänta och se om det skulle bli en fortsättning på serien.

Jag hade väl inga större förhoppningar om att den skulle komma ut, så därför blev jag glatt överraskad när jag ungefär ett halvår senare fick beskedet att det skulle bli en andra del i antologiserien och att ”Det svarta molnet” skulle vara med.

”Detta levande offer” skrev jag helt fristånde, alltså inte med tanke på publicering i någon novellsamling, och den blev utgiven som e-novell av Swedish Zombie.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s