Novelltävlingar

Noveller är kul. Svårt, men kul.

Försommaren har bjudit på en hel del novelltävlingar och jag hoppas att trenden håller i sig.

För mig började det med Semics deckarnovelltävling i höstas. Jag vann inte, men det gav mig en känsla för formen och nu under den senaste månaden har jag skickat bidrag till Pupills semestersamling Hetta. Inte strikt en tävling, men man var ändå tvungen att kvalificera för att få vara med i samlingen. Jag har också skickat en novell till Mörkersdottirs tävling och håller precis på att färdigställa en berättelse för ICA-kurirens tävling.

Utmaningen för mig är att hitta och berätta en sammanhängande historia inom ramarna för de restriktioner som de olika tävlingarna har. Tiotusen tecken är mindre än man tror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s